Politka zasebnosti

VARSTVO PODATKOV
V skladu z veljavnim predpisom GDPR in zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) bodo vaši osebnih podatki na tej strani shranjeni izključno v namene plačila naročnine na vsebino te strani in z osebno privolitvijo posameznika v to. Ker se zavedamo pomena varstva osebnih podatkov, z vašimi podatki ravnamo skrbno in v skladu s predpisi.
Kaj je piškotek in čemu je namenjen?
Piškotki so male tekstovne datoteke, shranjene na računalniku obiskovalca spletne strani. Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacije. Običajno vsebuje ime strežnika, določeno naključno vrednost ter življenjsko dobo. Piškotek lahko uporablja samo strežnik, ki je poslal piškotek. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša.
Razlogov za uporabo piškotkov je več:  njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (izbira jezika, število prikazanih rezultatov, velikost pisave itn.), pomoč pri izvajanju spletnih storitev (registracija, ogled videa itn.) in pri zbiranju podatkov o navadah spletnih uporabnikov (število obiskov, uporabnikom zanimiva vsebina itn.), s čimer si pomagamo izboljšati vašo uporabniško izkušnjo in ocenimo učinkovitost zasnove bloga.
Nobeni piškotki, ki jih uporabljamo na blogu, ne zbirajo podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati.
Ker želimo biti z vami popolnoma odkriti, smo pripravili seznam vseh piškotkov, ki jih uporabljamo, in razloge za to.
Katere piškotke uporabljamo v okviru tega bloga?
Nujno potrebni piškotki
Piškotki, ki nam pomagajo ustrezno prikazati vsebine in omogočajo delovanje bistvenih elementov spletne strani. Tovrstni piškotki so aktivni le v času trajanja seje.
Google Analytics
Google Analytics je storitev spletnega analiziranja. Nudi nam informacije o obnašanju uporabnikov na blogu in nam s tem pomaga ustvariti boljšo uporabniško izkušnjo, prikazati relevantno vsebino itn. Pri razbiranju teh podatkov vas ne moremo osebno prepoznati.
Življenjska doba teh piškotkov je do dve leti.
Seznam piškotkov:   
PH_HPXY_CHECK – trajanje seje
cookie_notice_accepted – 1 leto, shrani vaše odločitev o piškotkih
_ga – trajanje 2 leti,uporablja se za razlikovanje med uporabniki
_gat_UA – trajenje seje
_gid – trajanje 1 dan, uporablja se za razlikovanje med uporabniki
pvc_visits[0] – 1 dan, beleženje ogledov objav
Kako lahko upravljate ali brišete piškotke?
Piškotkov ne bomo uporabljali za zbiranje vaših osebno določljivih podatkov, po želji pa lahko nastavitve o uporabi piškotkov spremenite tudi v brskalniku svojega računalnika ali mobilne naprave.
Večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete ali zavrnete le določene vrste piškotkov ali pa si nastavite opozorilo, da stran želi shraniti piškotek na vašo napravo. Izbrišete lahko tudi piškotke, ki jih je brskalnik že shranil na vaši napravi.
Opozarjamo vas, da v primeru izklopa piškotkov vse funkcionalnosti spletnih strani morda ne bodo delovale enako učinkovito, opozorilo o uporabi piškotkov se bo prikazalo ob vsakem obisku, dolgoročno pa bo to negativno vplivalo na vašo uporabniško izkušnjo.
Kako ravnamo z vašimi osebnimi podatki, ki jih vpišete v obrazec na blogu?
Podatke, ki jih vpišete v obrazec na blogy, uporabljamo izključno za predajo vašega sporočila ali komentarja. Vaše podatke skrbno varujemo in jih nikakor ne posredujemo tretjim osebam oziroma uporabljamo za kakršnekoli druge namene.

Photo: Ellen von Unwerth